Clasificare comună a cadrului de suspensie spate a mașinii

- 2021-08-12-

Sistem de suspensie neindependent

Caracteristica structurală a sistemului de suspensie Non-independent este că cele două roți sunt conectate printr-un cadru integral, iar roțile sunt suspendate sub cadru sau caroserie împreună cu axa printr-un sistem de suspensie elastică. Sistemul de suspensie independent are structură simplă, cost redus, rezistență ridicată, întreținere ușoară, poziționarea roților din față schimbă mici avantaje, dar datorită confortului și stabilității de manevrare sunt slabe, practic nu mai sunt utilizate în mașinile moderne, acest tip deCadru suspensie spate autoeste folosit în camioane și autobuze.

Sistem de suspensie independent

Suspensia independentă este locul în care roțile de pe fiecare parte sunt suspendate separat sub cadru sau caroserie printr-un sistem elastic de suspensie. Avantajele sale sunt: ​​greutatea redusă, reducerea impactului caroseriei și îmbunătățirea aderenței la sol a roții; Arcul moale cu rigiditate mică poate îmbunătăți confortul mașinii. Poziția motorului poate fi redusă, centrul de greutate al vehiculului este, de asemenea, redus, astfel încât să îmbunătățească stabilitatea vehiculului; Roțile din stânga și din dreapta sar singure, necoerente, pot reduce corpul de înclinare și vibrații. Cu toate acestea, sistemul de suspensie independent are avantajele structurii complexe, costurilor ridicate și întreținerii incomode. Mașinile moderne folosesc în cea mai mare parte un sistem de suspensie independent, în funcție de forma diferită a structurii, sistemul de suspensie independent poate fi împărțit în tip de braț transversal, tip de braț longitudinal, tip multi-link și tip lumânare.

Sistem de suspensie cu braț transversal

Sistemul de suspensie cu braț se referă la sistemul de suspensie independent pe care roțile le balansează în planul transversal al mașinii. În funcție de numărul brațului, acesta este împărțit în sistem de suspensie cu braț dublu și un singur. Un singur braț încrucișat are avantajele unei structuri simple, un centru ridicat de rulare și o rezistență puternică la rulare. Dar, ca și acum cu îmbunătățirea vitezei automobilului, centrul de rulare prea mare va provoca o schimbare mare a pasului roții atunci când roata bate, iar uzura anvelopei va fi agravată. Mai mult, transferul de forță vertical al roților din stânga și din dreapta este prea mare la întoarcerea bruscă, ceea ce duce la creșterea înclinării roții din spate, reducând rigiditatea laterală a roții din spate și ducând la starea gravă de scuturare a cozii de mare viteză.

Sistemul de suspensie independentă cu un singur braț este utilizat pe scară largă în sistemul de suspensie spate, dar este rar folosit deoarece nu poate îndeplini cerințele conducerii la viteză mare.

Sistem de suspensie independent cu braț dublu, în funcție de faptul dacă brațul superior și inferior este de aceeași lungime și este împărțit în sistem de suspensie dublu cu lungime egală și cu lungime inegală. Sistemul de suspensie cu dublu braț de lungime egală poate menține constant unghiul pivotului atunci când roțile sar în sus și în jos, dar pasul roților variază foarte mult (similar cu un singur braț), provocând uzură gravă a anvelopelor, este acum rar utilizat. Pentru lungimea inegală a sistemului de suspensie cu braț dublu, atâta timp cât selecția corespunzătoare, optimizarea lungimii brațelor superioare și inferioare și printr-un aspect rezonabil, puteți face modificări ale parametrilor de poziționare a ampatamentului și a roții din față într-un interval acceptabil de limite, pentru a asigura vehiculului o bună stabilitate de conducere. Sistemul de suspensie cu braț dublu de lungime inegală a fost utilizat pe scară largă în sistemul de suspensie față și spate al mașinilor, unele mașini sport și roțile din spate ale mașinii folosesc, de asemenea, acest tip deCadru suspensie spate auto.

Sistem de suspensie multi-link

Sistemul de suspensie Multi-link este un sistem de suspensie care constă din 3-5 bare combinate pentru a controla poziția roții. Tipul cu mai multe legături poate face roata să se balanseze în jurul axei longitudinale a mașinii în două axe unghiulare fixe, este un compromis între brațul transversal și brațul longitudinal, alegeți în mod corespunzător axa brațului oscilant și axa longitudinală a mașinii Unghiul inclus format de axă poate obține avantajele brațului transversal și a sistemului de suspensie a brațului longitudinal în diferite grade și poate îndeplini diferitele cerințe de performanță a serviciului. Principalul avantaj al sistemului de suspensie cu brațe multiple este că există puține modificări ale ampatamentului și cablajului față atunci când roțile saltă, indiferent dacă mașina este în stare de conducere sau frânarea poate fi efectuată în funcție de intenția șoferului de a vira. fără probleme, dezavantajul său este că mașina la viteză mare atunci când fenomenul de balansare a axei.

Sistem de suspensie cu braț longitudinal

Sistemul de suspensie independent de braț longitudinal se referă la roata în planul longitudinal al structurii sistemului de suspensie de balansare a vehiculului și împărțit în braț longitudinal unic și braț longitudinal dublu două forme. Sistemul de suspensie cu un singur braț longitudinal atunci când roata sare în sus și în jos va face ca unghiul din spate să producă o schimbare mare, astfel încât volanul sistemului de suspensie cu un singur braț longitudinal nu este utilizat. Cele două brațe ale unui sistem de suspensie cu două brațe sunt de obicei de lungime egală, formând o structură paralelă cu patru bare, astfel încât unghiul din spate al pivotului să rămână același pe măsură ce roata sare în sus și în jos. Acest tip deCadru suspensie spate autose aplică mai ales la volan.

Sistem de suspendare pentru lumanari

Structura sistemului de suspensie pentru lumânări are roți care se deplasează în sus și în jos pe axa pivotului, care este fixat rigid de cadru. Avantajul sistemului de suspensie cu lumânare este că, atunci când sistemul de suspensie este deformat, unghiul de poziționare al pivotului nu se va schimba, doar ampatamentul și ampatamentul se schimbă ușor, deci este deosebit de benefic ca controlul direcției cu abur să fie stabil, iar conducerea este stabilă. . Dar sistemul de suspensie de tip lumânare are un mare dezavantaj: adică forța laterală atunci când mașina funcționează va fi suportată de manșonul pivotului din pivot, rezultând o rezistență crescută la frecare între manșon și pivot, uzura este, de asemenea, mai mare. serios. Acest tip deCadru suspensie spate autoacum nu este folosit prea mult.